Неодамна, г-дин Као, кој живее во Baoji Gaoxin 4th Road, беше многу вознемирен.Тој купил паметна брава во официјалната предводничка продавница на Suning Tesco за повеќе од 2.600 јуани, а му требало повеќе од еден месец за да има проблеми.Иако постпродажната услуга на паметната брава организираше три посети за поправка, проблемот сè уште не беше решен.Налутено, г-дин Као потроши пари за да купи и инсталира брава од друга марка.

Г-дин Као му кажа на новинарот на Sanqin Metropolis Daily дека во јуни минатата година купил „паметна брава за отпечатоци на Bosch FU750“ во официјалната водечка продавница наречена Suning Tesco на Tmall за повеќе од 2.600 јуани.Еден месец по поставувањето на паметната брава, вратата не може да се отвори, а на господинот во семејството му треба многу сила за да ја отвори.

„Во тоа време, контактирав со Suning.com.Ми ја дадоа услугата за клиенти на Bosch WeChat и телефонскиот број и ме замолија да најдам трговец на Bosch за да го решам тоа.Откако трговецот дошол на врата по продажбата, тие рекле дека додатоците што ги испратил трговецот не се компатибилни и не можат да се поправат.Трговецот по втор пат испрати по пошта По продажбата беше кажано дека додатоците не се комплетни.Иако третиот пат беше завршен, персоналот сепак не го реши суштинскиот проблем по инсталацијата“.

„Она што ги тера луѓето да се смеат или да плачат уште повеќе е тоа што на 25 декември минатата година, кога требаше да влезам дома, не ги притиснав отпечатоците од прстите.Штом ја повлеков рачката, вратата се отвори.Ова го натера нашето семејство да почувствува дека бравата воопшто не е безбедна.Особено навечер, секогаш бев загрижен за безбедноста на вратата и воопшто не можев да спијам“.Г-дин Као рече дека кога повторно преговарал со службата за корисници на трговецот по телефон, службата за корисници всушност кажала дека нивниот производ е во ред, но имало проблем со вратата од куќата.

Репортерот видел од видеото дадено од г-дин Као дека вратата опремена со паметна брава за отпечатоци од прст може да се отвори со гласовно предупредување „заклучено“ откако ќе се затвори вратата.Кога рачката повторно ќе се повлече, вратата може да се отвори без притискање на отпечатокот.„Ова е видеото што го снимив кога паметната брава не успеа во тоа време“.Г-дин Као им рече на новинарите дека во моментов, службата за корисници на Suning.com ги прашува трговците кои бараат паметни брави, и откако трговците постојано ќе ги поправаат и сè уште не можат да ги користат, тие повеќе нема да велат „вратата е неисправна“ Прифатете.

На 11 јануари, според телефонскиот број на фактурата дадена од г-дин Као, репортерот многупати се јавил на Suning Tesco Yanliang Co., Ltd., но никој не одговорил.Пред ова, машки персонал за услуги на клиентите на „Бош Смарт Лок за услуги на клиентите“ изјави дека телефонската линија е телефонска линија за услуги на клиентите, а не телефонска линија за интервју со новинари и одби да биде интервјуирана од новинарите.Во исто време, известувачот бил известен дека производот е купен на Suning.com, а сега кога има проблем, наместо нив треба да го контактирате Suning.com за да го решите.


Време на објавување: 13 јануари 2021 година